boost [bu:st]
zwiększać, wzmagać
bowel [`bauəl]
jelito
acidity [`æsɪdɪtɪ]
kwasowość
purify [`pjuərɪfaɪ] oczyszczać
heartburn [`ha:tbə:n]
zgaga
blemish [`blemɪʃ]
krosta, pryszcz, skaza
asparagus [əs`pærəgəs] szparag, szparagi
broccoli [`brokəlɪ]
brokuł , brokuły
cress [kres] rzeżucha
fennel [`fenl] koper
kale [keɪl]
kapusta włoska, jarmuż
swede [swi:d] brukiew
flax [flæks]
len
egg white [eg
waɪt] białko jajka
beater [`bi:tə(r)] ubijak do
piany
soya ,soybean [`soɪə],[`soɪbi:n] soja
brussel sprout [brʌsl spraut] brukselka
oats [əuts] owies
chick peas [tʃɪk
piz ] ciecierzyca
lima beans [`lɪmə bi:nz] fasola Limańska, półksiężycowata
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz